Sadnice sljive :

Sadnice sljiva - sljiva Kalifornijska plava

Podloga je Džanarika

dugi

 

Voćne sadnice šljive Kalifornijska plava su poreklom Američka sorta. Sazreva sredinom jula. Srednje je bujna. Cveta srednje pozno. Delimično je samooplodna. Srazmerno rano prorodi, a zatim dobro rađa. Plod je krupan, loptast, ljubičastoplav.€€

Sadnice sljiva - sljiva Stenlej

Podloga je Džanarika

Stablo je srednje bujno. Rano prorodi i rađa redovno i obilno. Zahteva redovnu i oštru rezidbu. Sazreva krajem avgusta, deset dana pre požegače. Plod je krupan, oko 35 grama, sladunjavog ukusa i osrednjeg kvaliteta. Dobro podnosi transport. Plodovi sorte stenli mogu se koristiti za potrošnju u svežem stanju, smrzavanje sušenje i preradu u rakiju i druge proizvode. Rakija je solidnog kvaliteta ako plodovi dobro dozru i primeni se posebna tehnologija spravljanja rakije. područjima.

Sadnice sljiva - sljiva Cacanska rodna

Podloga je Džanarika

logo crni orah

Voćne sadnice šljive Čačanska rodna stvorene su u Institutu za voćarstvo u Čačku. Predstavlja jednu od ekonomski najznačajnijih sorata u novim šljivicima Srbije. Srednje je bujna sorta. Odlične je rodnosti, ali zahteva oštru i redovnu rezidbu radi postizanja redovnih i obilnih prinosa sa visokim kvalitetom ploda. Zri kada i Stenlej. Plod je srednje krupan 25-30 grama. Meso ploda je žuto, čvrsto, slatkonakiselo, prijatnog ukusa i dobrog kvaliteta. Koštica je sitna i lako se odvaja od mesa. 

Sadnice sljiva - sljiva Cacanska lepotica

Podloga je Džanarika

kruskaVoćne sadnice šljive Čačanska lepotica stvorene su u Institutu za voćarstvo u Čačku. Okalemljena na džanarici je kržljiva do sredne bujna sorta. Rano prorodi i rađa redovno i obilno u svim uslovima. Ova sorta sazreva krajem jula meseca. Plod je srednje krupan, prosečne mase 30 do 40 gr, okruglastog oblika i vrlo privlačnog izgleda. Vrlo kvalitetna sorta šljive, čiji plodovi su prvenstveno namenjena stonoj potrošnji. 

Sadnice sljiva - sljiva Cacanska najbolja

Podloga je Džanarika

lubenicarka

Voćne sadnice šljive Čačanska najbolja stvorene su u Institutu za voćarstvo u Čačku. Sazreva sredinom avgusta. Cveta srednje rano. Dobro je oprašuju čačanska rana, čačanska lepotica i stenli. Rađa dobro. Plod je krupan, jajast, tamnoplave boje. Meso je zelenkastožuto, čvrsto, dosta sočno, ukusno.

Sadnice sljiva - sljiva Cacanska rana

Podloga je Džanarika

arapka

Voćne sadnice šljive Čačanska rana stvorene su u Institutu za voćarstvo u Čačku. Sazreva krajem prve i početkom druge dekade jula. Srednje je bujna do bujna. Cveta srednje rano. Nije samooplodna. Dobri oprašivači za čačansku ranu šljivu su čačanska lepotica, čačanska najbolja i stenli. Rađa dobro. Plod je srednje krupan, jajast, ljubičastoplav. Meso je žuto, čvrsto, sočno, slatko, vrlo ukusno.

Sadnice sljiva - sljiva Rut gesteter

Podloga je Džanarika

jecmenka

Rut gešteter je najranija sorta stona šljive, plod je eliptičan. Koristi se kao stono voće. Ova sorta je srednje bujna, i rodna šljiva, nije samooplodna pa joj je potrebno obezbediti oprašivače. Dobri oprašivaći ove sorte: Stanley, Čačanska Rana i Čačanska Rodna. Dozrevanje: Krajem juna. Plod: se odlikuje zadovoljavajućom krupnoćom, te ljubičasto plavo bojom, meso je zelenkasto-belkasto, osvežavajućeg okusa, sočno i srednje čvrsto, koštica se odvaja od mesa.

Sadnice sljiva - sljiva Pozegaca

Podloga je Džanarika

karmen

Sadnice šljive požegače daju sitnije plodove oko 17 grama, koji se uglavnom koriste za sušenje I rakiju. Plod je čvrst, modroplave boje sa plitkom brazdom koja se pušta niz plod, ukus je blagokiseo I osvežavajuć. Plod dobro podnosi transport. Dozreva polovinom septembra.

Sadnice sljiva - sljiva Prezident

Podloga je Džanarika

 

Sadnice voća šljiva, sorte Prezident su poreklom iz Engleske
Sazreva početkom septembra

Sadnice sljiva - sljiva Ruska dzanarika

Podloga je Džanarika

 

Sadnice voća šljiva, sorte Ruska džanarika i Felicijasu poreklom iz Rusije
Sazreva polovinom juna

Sadnice sljiva - sljiva Felicia

Podloga je Džanarika

 

Sazrijeva u drugoj polovini septembra
Plodovi du izrazito krupni, elipsasti.
Boja ploda tamno-ljubičasta
Polukalanka

 

 

 

 

 

 

Vesti

Poseta japanskih agrara na nasim plantazama.

Lozni kalemovi 

 Predstavljamo jednu od najlepših sorti loznih kalemova koja ne zahteva hemijsku zaštitu..

Sadnja

Velika je prednost kada se vocne sadnice posade u jesen ili u rano proleće...