Sadnice lesnika :

Sadnice lešnika - Halski Džin

Podloga je Mečja leska

dugi

 

Plodovi sadnice lesnika “halski dzin” sazrevaju krajem avgusta. Plod je krupan, okruglasto kupast i malo pljosnat.

Sadnice lešnika - lešnik Istarski dugi

Podloga je Mečja leska

Kod sadnice lesnika”istarski dugi” ljuska ploda je tamno smeđa, s tamnijim prugama. Vrh ploda je prekriven sivim dlačicama, koje ponekad dopiru do njegove sredine. Šav je slabo izražen. Debljina joj iznosi 1,430 mm. Pokožica jezgra je tamnosmeđa i glatka. Pelikula je tanka i lako se odvaja od glatkog jezgra. Jezgro sorte istarski dugi sadrži: sirovih masti 64,38%, belančevina 16,62% i invertnog šećera 3,34%

Sadnice lešnika - lešnik Rimski

Podloga je Mečja leska

logo crni orah

 

Sadnice voća Lešnika Rimski su stara Italijanska sorta. Cveta i počinje vegetaciju srednje kasno, srednje bujnog je rasta. Plod je srednje krupan, okrugao, dobre je rodnosti. Vreme zrenja: Polovina avgusta.

Sadnice lešnika - lešnik Tonda Roman

Podloga je Mečja leska

kruska

 

Vreme zrenja: tokom avgusta. Plod: je krupan. Voćne sadnice leske Tonda Romana su poreklom iz Italije. Plod je krupan, loptastog oblika. Plod lako ispada iz omotača. U grozdu se nalaze najčešće 2 do 4 ploda. Ljuska je tanka.

Sadnice lešnika - lešnik Kosford

Podloga je Mečja leska

lubenicarka

Ovo je sorta iz Engleske, koja nije jako bujna. Može da dostigne od 5 do 6 metara visine, a toliko i u obimu.

List je srednje veličine, često čak i sitan, obrnuto jajastog oblika. Plodovi su od 2 do 4 zajedno u grozdu. Dobri oprašivači su Halski džin i Crveni Lambert, dok Kosford dobro oprašuje sortu Rimski.Omotač je u nivou ploda ili duži, a plod je duguljast sa prosečnim dimenzijama 24 x 17 x 15 mm. Sazreva kasno, početkom septembra

Sadnice lešnika - lešnik Tonda Delle Langhe

Podloga je Mečja leska

arapkaItalijanska sorta, postala odabiranjem iz prirodne populacije leske u oblasti Pijemonta, gde se najvise gaji. Najbolje uspeva u predelima slicnim onim iz kojih vodi poreklo, a to su blago zatalasana pobrdja. Ne podnosi vlazna i maglovita podneblja.Sazreva rano, u drugoj polovini avgusta.Zbun je srednje bujnosti. Sorta je protandricna. rese se otvaraju od sredine decembra do sredine januara, a zenski cvetovi tokom januara. Samobesplodna je sorta i potrebni su oprasivaci.

 

Vesti

Poseta japanskih agrara na nasim plantazama.

Lozni kalemovi 

 Predstavljamo jednu od najlepših sorti loznih kalemova koja ne zahteva hemijsku zaštitu..

Sadnja

Velika je prednost kada se vocne sadnice posade u jesen ili u rano proleće...