Sadnice kajsije :

Sadnice kajsije - kajsija Mađarska najbolja

Podloga je Džanarika

dugi

 

Voćne sadnice kajsije Mađarska najbolja potiču iz Mađarske. Sazreva u drugoj dekadi jula. Ima bujno stablo. Veoma diobro rađa. Plodovi su srednje krupni. Meso je narandžasto, dosta čvrsto, sočno, slatkonakiselo, aromatično.

Sadnice kajsije - kajsija Mađarska rana

Podloga je Džanarika

Plod je veoma krupan, izduženo jajast sa dubokom uzdužnom brazdom, mase oko 100-140g. potkožica slamastožuta, sa sunčane strane zlatnožuta i išarana crvenim pegama. Meso svetložuto, sočno, slatkokiselo odličnog ukusa. Vreme zrenja druga polovona VI i početkom VII meseca . Stablo je umerene bujnosti. Dobro podnosi zimske mrazeve a srednje je osetljiva na pozno prolećne i sušu

 

Sadnice kajsija - kajsija Roksana

Podloga je Džanarika

logo crni orah

 

Voćne sadnice kajsije Roksana potiču iz Avganistana. Stablo je slabo bujno. Tolerantna je prema virusu šarke. Cvetanje dugo i srednje pozno. Vrlo je rodna. Plod je veoma krupan do krupan. Voćno meso je narandžasto i čvrsto.

Sadnice kajsije - kajsija Nju Dzersi

Podloga je Džanarika

kruskaNju Džersi je američka selekcija koja kod nas zri tokom druge dekade juna i početkom jula. Ima odličnu rodnost i veoma kvalitetne plodove, sami plodovi dosta opadaju pred sazrevanje. Plod je krupan, okruglast, pokožica je žuta, meso je srednje čvrstine, zlatno žute boje, slatko nakiselo i veoma se lako odvaja od koštice. 

Sadnice kajsije - kajsija Novosadska rodna

Podloga je Džanarika

lubenicarka

Rodi pretežno na mešovitim rodnim grančicama. Ima krte grane. Vrlo je rodna sorta i kad prerodi dolazi do lomljenja grana, zbog čega rodnost treba regulisati rezidbom. Cveta kasno, 2-4 dana posle Mađarske najbolje. Plod je srednje krupan do krupan, izduženo-okruglog oblika, malo spljošten sa strane, svetlonarandžaste boje, sa rumenilom na 25-35% ploda. Meso je narandžasto, aromatično, vrlo ukusno i lako se odvaja od koštice.

Sadnice kajsije - kajsija Keckemecka ruza

Podloga je Džanarika

arapka

Kečmetska ruža je kasna sorta kajsije. Sazreva u drugoj polovini jula. Kasnocvetna je, pa često izbegava kasne prolećne mrazeve. Plod je srednje krupan (od 40g do 50g). Meso je izuzetno sočno, prijatnog ukusa i dobro se odvaja od koštice. Pokožica je glatka, narandžaste boje. Veoma je zahvalna za industrijsku preradu.

Sadnice kajsije - kajsija NS 4

Podloga je Džanarika

jecmenka

Vreme zrenja: sredinom jula. Plod: je krupan do vrlo krupan. Vocne sadnice NS 4 kajsije su domaceg porekla.Narandzasta boje pokozice, a obilnim crvenilom veceg dela ploda, sto ga čini veoma atraktivnim. Meso je narandzasto, socno, nakiselo, aromaticno, vrlo ukusno.Radja umereno i stabilno.

Sadnice kajsije - kajsija NS 6

Podloga je Džanarika

karmen

Vreme zrenja: polovinom jula. Plod: je krupan do vrlo krupan narandžaste boje pokožice sa obilnom crvenilom na sunčanoj strani. Voćne sadnice NS 6 kajsije. Meso je narandžasto, čvrsto, sočno, fine teksture, aromatično i vrlo ukusno, lako se odvaja od koštice. Jezgra je slatka.

 

Vesti

Poseta japanskih agrara na nasim plantazama.

Lozni kalemovi 

 Predstavljamo jednu od najlepših sorti loznih kalemova koja ne zahteva hemijsku zaštitu..

Sadnja

Velika je prednost kada se vocne sadnice posade u jesen ili u rano proleće...