Sadnice jabuka :

Sadnice jabuka - jabuka Greni Smit

Podloga je M-26

dugiVoćne sadnice jabuke Greni Smit potiču iz Australije. Bere se u drugoj polovini oktobra. Cveta srednje pozno. Pogodan je za gustu sadnju na podlogama slabe bujnosti (M 9, M 26). Dobro ga oprašuju: gloster, ajdared, zlatni delišes i jonatan. Relativno je otporan prema poznim mrazevima. Prorodi srednje rano i rađa veoma dobro i redovno. Plod je krupan, loptast, velike specifične mase. Pokožica je zelena. Meso ploda je beličasto, čvrsto, vrlo sočno, \dosta kiselo.

Sadnice jabuka - jabuka Elstar

Podloga je M-106

Voćne sadnice jabuke Elstar potiču iz Holandije. Bere se u trećoj dekadi avgusta. Pogodan je za gustu sadnju. Dobro ga oprašuju: jonatan, zlatni delišes, melroz, ajdared i greni smit. Rano prorodi i dobro rađa. Plod je srednje krupan. Osnovna zlatnožuta boja pokožice prekrivena je prugastim crvenilom. Meso ploda je bledožuto, dosta čvrsto, blago nakiselo i aromatično.

 

Sadnice jabuka - jabuka Zlatni Delises

Podloga je MM-106

logo crni orahVoćne sadnice jabuke Zlatni delišes potiču iz SAD. Bere se u prvoj polovini septembra. Cveta srednje pozno i dugo. Bolje rezultate postiže na podlogama slabe i srednje bujnosti (M 9, M 26, MM 106). Otporan je prema prouzrokovaču pepelnice. Dobro ga oprašuju: jonatan, glostaer, melroz, ajdared i greni smit. Dobro podnosi zimske i pozne mrazeve. Vrlo rano prorodi. Rađa obilno. Plod je srednje krupan do krupan. Pokožica je tanka, glatka, zelenožuta do zlatnožuta

Sadnice jabuka - jabuka Gloster

Podloga je MM-106, M-9, M-26

kruskaSadnice jabuke gloster potiču iz Nemačke. Gloster je nastao 1951 ukrštasnjem sorti Glockenapfel i Ričareda, a u proizvodnju uvedena 1969 god. Karakteristike ploda: Plod je krupan do vrlo krupan, zarubljeno kupastog oblika. Boja: Osnovne svetlo zelene , a dopunska je jednolično crvena. Ukus: Slatko-blago nakiselog aromatičnog ukusa. Vreme sazrevanja: U drugoj polovini septembra. Vreme čuvanja: Od septembra do kraja marta.

Sadnice jabuka - jabuka Red Chief

Podloga je MM-106, M-9, M-26

lubenicarka

 

 

Karakteristika ploda vocne sadnice jabuke red chief je vrlo iždužen plod, jednake pokrivenosti atraktivnom crvenom bojom. Meso ploda je zelenkasto belo, hrskavo veoma prijatnog ukusa. Bere se sredinom oktobra

Sadnice jabuka - jabuka Red Top

Podloga je M-9

arapka

 

 

Sadnice voća jabuke Red Top su poreklom iz SAD i ima mnogo potomaka. Plod je crvene boje, hrskav i sočan. Vreme zrenja: Kraj septembra.

Sadnice jabuka - jabuka Rajnders

Podloga je M-9, M-26, M-106

jecmenka

 

Sadnice voća jabuke Rajnders su najbolji klon sorte Zlatni Delišes i trenutno je najzastupljeniji u Evropi. Najvažnija karakteristika ovog klona je potpuno odsustvo rđaste prevlake na plodu. Preporučuje se za ravničarske predele. Vreme zrenja: Kraj septembra.

Sadnice jabuka - jabuka Čelendžer

Podloga je MM-106, M-9, M-26

karmen

 

Sadnice voća jabuke Čelendžer su klon sorte Greni Smit. Plod je krupan do vrlo krupan, zelene boje. Vreme zrenja: polovina oktobra.

Sadnice jabuka - jabuka Mucu

Podloga je MM-106, M-9, M-26

orah

 

Voćne sadnice jabuke Mucu potiču iz Japana. Bere se krajem septembra Rano prorodi i obilno rađa. Plod je krupan, sličan zlatnom delišesu. Pokožica je žutozelena. Meso ploda je čvršće i grublje nego u zlatnog delišesa.

Sadnice jabuka - jabuka Melroze

Podloga je MM-106, M-9, M-26

orah

Voćne sadnice jabuke Melroz potiču iz SAD. Bere se krajem septembra i početkom oktobra. Cveta srednje pozno. Bujna je sorta pa bolje rezultate postiže na slabo bujnim podlogama (M 9). Pogodan je za gajenje u gustim zasadima. Dobro ga oprašuju: zlatni delišes i ajdared. Veoma dobro i redovno rađa. Plod je krupan. Meso ploda je bledožuto, čvrsto, sočno i blago aromatično.

Sadnice jabuka - jabuka Ajdared

Podloga je MM-106, M-9, M-26

sjenac

Bere se krajem septembra i početkom oktobra. Cveta srednje rano. Bolje rezultate postiže na slabo bujnim podlogama (M 9, M 26 i M 106). Slabo je bujan. Pogodan je za gajenje u gustim zasadima. Dobro ga oprašuju: zlatni delišes, melroz i greni smit. Rano prorodi i rađa obilno i redovno. Pokožica je čvrsta, glatka, pokrivena jarkim crvenilom. Meso ploda je beličasto, čvrsto, sočno i nakiselo

Sadnice jabuka - jabuka Prima

Podloga je MM-106, M-9

or

Voćne sadnice jabuke Prima potiču iz SAD. Bere se u drugoj polovini avgusta. Cveta srednje rano. Pogodan je za gustu sadnju na podlogama slabe bujnosti. Dobro je oprašuju: ajdared i zlatni delišes. Rano prorodi i dobro rađa. Plod je srednje krupan. Meso ploda je žućkasto, dosta čvrsto, sočno.

Sadnice jabuka - jabuka Gala

Podloga je MM-106, M-9, M-26

orl

 

Jabuka gala je izuzetno atraktivna sorta jabuke, upadljive crvene boje s okomitim šarama žutih pruga. Jedna je od cenjenih letnjih sorti. Plod je žuckastog mesa, slatkog i sočnog ukusa. Bere se sredinom septembra

Sadnice jabuka - jabuka Fudzi

Podloga je M-9

fudzi

 

Sadnice voća jabuke Fudži su japanskog porekla. Dobri oprašivači su Crveni i Zlatni delišes, Greni smit i Gala.Plod je zelenožućkast, na sunčanoj strani crvenkast, meso vrlo čvrsto, dobrog ukusa. Redovno je treba proređivati. Vreme zrenja: Kraj oktobra.

Sadnice jabuka - jabuka Zlatni Delises klon B

Podloga je MM-106, M-9

logo crni orah

 

Voćne sadnice jabuke Zlatni delišes klon B potiču iz Holandije. Nije zaražen virusima. Rodniji je od standardnog Zlatnog Delišesa, pa mu se treba dati prednost u novim zasadima.

Sadnice jabuka - jabuka Jonagold

Podloga je MM-106, M-9, M-26

logo crni orah

 

Jabuka jonagold je veoma rodna sorta jabuke, boja ploda je zeleno-žuta sa dopunskom prugastocrvenom bojom, odlične arome i kvaliteta, slatko kiselkastog ukusa. Ako ga želimo duže čuvati polodovi se moraju ubrati zeleniji. Bere se krajem septembra.

Sadnice jabuka - jabuka Pink Lejdi

Podloga je M-9

logo crni orah

Sadnice voća jabuke Pink Lejdi su poreklom iz Australije. Veoma je kasnog vremena zrenja. Nastala je ukrštanjem Zlatnog Delišesa i Ledi Vilijamsa. Plod je duguljastog oblika. Na većem delu površine ploda razvijeno je roze rumenilo, a osnovna boja ploda je žuta. Meso ploda je čvrsto, sitno zrnaste strukture, bele boje, slatkonakiselog ukusa. Vreme zrenja: Kraj oktobra.

Sadnice jabuka - jabuka Braeburn

Podloga je MM-106

logo crni orahPrvo stablo ove sorte otkriveno je na Novom Zelandu. 
Braeburn je danas jedna od najvažnijih komercijalnih sorti jabuke i bez sumnje prvoklasna desertna jabuka. 
Prva je moderna sorta jabuke koja je ukusom bliža starijim, klasičnim sortama. 
Takođe, Braeburn je jedna od prvih dvobojnih sorti. Hrskava je, nije tvrda i vrlo je sočna. Ukus je oštar i osvježavajući, ali sa dobro izbalansiranim šećerima.
Dozreva u drugoj polovini oktobra.

 

Vesti

Poseta japanskih agrara na nasim plantazama.

Lozni kalemovi 

 Predstavljamo jednu od najlepših sorti loznih kalemova koja ne zahteva hemijsku zaštitu..

Sadnja

Velika je prednost kada se vocne sadnice posade u jesen ili u rano proleće...