Sadnice breskve :

Sadnice breskve - breskva Redheven

Podloga je Vin. breskva

dugiVoćne sadnice breskve Redheven potiču iz SAD. Poznat je širom sveta kao jedna od najboljih sorti breskve. Voćka je umerene bujnosti, ali redovno i obilno rađa. Cveta kasno. Proređivanje plodova je obavezno. Plod je krupan do vrlo krupan. Meso je žuto, čvrsto, sočno i prijatnog ukusa. Sazreva krajem treće dekade jula.

Sadnice breskve - breskva Sprin Gold

Podloga je Vin. breskva

Sadnice breskve sprin gold su nastale u SAD, kao rezultat složene hibridizacije. Za sortu je priznata 1966 (USDA, Byron, Georgia). Neophodan broj sati za jarovizaciju je 850. Daje srednje do visoke prinose. Sazreva rano, 27 dana pre sorte Redhaven. Plod je sitan do srednje krupan, okruglog oblika i sa ponekada naglašenom bradavicom. Privlačnog izgleda.

Sadnice breskve - breskva Crestheven

Podloga je Vin. breskva

logo crni orahCrestheven nastale su kao rezultat složene hibridizacije obavljane u Poljoprivrednoj eksperimentalnoj stanici u Mičigenu (Michigan Agriculture Research Station). Za sortu je priznata 1963. godine. Ovo je sorta sa kasnim vremenom sazrevanja koja zri oko mesec dana posle sorte Redhaven. Najbolje uspeva kada se sadi u kombinaciji sa drugim sortama. Plod je okruglog oblika, krupan, čvrst, atraktivnog izgleda. Koštica se odvaja od mesa.

Sadnice breskve - breskva Cardinal

Podloga je Vin. breskva

kruska

Vreme zrenja: početkom avgusta. Plod je srednje krupan do krupan. Voćne sadnice breskve Kardinal potiče iz SAD. Pokožica žućkasta, obojena crvenom bojom u vidu sitnih i isprekidanih pruga po celom plodu. Meso žuto protkano slabim crvenim vlaknima. Sočno, finog ukusa. Koštica se delimično odvaja od mesa.

Sadnice breskve - breskva Springtaim

Podloga je Vin. breskva

lubenicarka

 

Sadnice voća breskve Spring Tajm je poreklom iz Kanade. Sazreva veoma rano. Plod je krupan. Daje srednje obilan rod. Meso je belo, meko, dobre arome i zadovoljavajućeg kvaliteta. Koštica se ne odvaja od mesa.

Sadnice breskve - breskva Royal Gloria

Podloga je Vin. breskva

arapka

 

 

Plod krupan do vrlo krupan
Meso ploda žute boje
Samooplodna sorta breskve

 

Vesti

Poseta japanskih agrara na nasim plantazama.

Lozni kalemovi 

 Predstavljamo jednu od najlepših sorti loznih kalemova koja ne zahteva hemijsku zaštitu..

Sadnja

Velika je prednost kada se vocne sadnice posade u jesen ili u rano proleće...